Lookin’ 4 Graceland

In de eerste instantie zou Lookin’ 4 Graceland een éénmalig project zijn, puur om aan het Woetstokfestival 2016 in Wageningen te kunnen meedoen. Het doel was om in een muzikaal overzicht een 14 tal nummers de revue te laten passeren die de begintijd van Elvis Presley markeerden. Die periode lag tussen 1954 en 1962.

De band komt voort uit de reeds bestaande band Lookin’ 4 Blues. Dit is de band van bassist Dirk Broekharst, gitarist Dries Roodbeen en drummer Dick Geurtsen. Met de toevoeging van toetsenist Gerald Vos en zanger Leroy Smith was Lookin’ 4 Graceland een feit. Tijdens de eerste kennismaking werd aan een setlist gebouwd en al tijdens de eerst echte repetitie was het al meteen “van dik hout zaagt men planken”. Op het moment van oprichting woonde de meeste bandleden redelijk dicht bij elkaar. Alleen toetsenist Gerald Vos woonde op dat moment in Groningen. Hierdoor heeft hij het merendeel van de setlist niet samen met de band kunnen oefenen, maar op afstand d.m.v. uitwisseling van tekst en muziek via Dropbox. Deze methode bleek te werken want op de schaarse momenten dat hij wel met de band kon repeteren was gelijk duidelijk hoe belangrijk zijn partijen waren.

Simrek Sound Rhenen - Contacteer Hendrik van Nellestijn voor Lookin' 4 GracelandSimrek Sound Rhenen - Lookin' 4 Graceland voor een spetterende show

Was de aanloop naar het Woetstok een inspirerende periode, het optreden tijdens het Woetstokfestival zelf was dat nog meer. Eenmaal op dreef was er geen stoppen meer aan en de bandleden zagen alleen maar een zee van dansende en meezingende mensen in alle leeftijdscategorieën. Na afloop ging één ieder min of meer uitgeput naar huis maar al gauw kwamen de leden weer bijéén, ditmaal geconfronteerd met de vraag: wat nu? Het succesvolle optreden tijdens Woetstok en de reacties daarna had iets bij de leden van de band achtergelaten. Een gevoel van: het zou zonde zijn hier niet iets mee te doen. Er werd dus besloten om van Lookin’ 4 Graceland een echte band te maken. Het eerste optreden na Woetstok in Café Daniels te Wageningen was minstens zo succesvol, zij het kleinschaliger van opzet. Maar dit succes overtuigde de leden van de goedheid van hun besluit.

In de winter van 2017 zou Lookin’ 4 Graceland optreden tijdens de opening van het nieuwe Vreewijk in Rhenen. Echter door een noodzakelijk medisch ingrijpen bij toetsenist Gerald Vos kon de band niet als geheel optreden. Besloten werd tot een afsplitsing onder de naam The Amazing Graceland Brothers, bestaande uit bassist Dirk Broekharst (voor de afwisseling ook op gitaar) en zanger Leroy Smith. Ook dit was succesvol te noemen hetgeen betekent dat de band dus alle kanten op kan. Niet alleen optredens in het grote circuit maar ook huiskamerconcerten behoren tot de mogelijkheden.

Inmiddels kan de band terugkijken op een aantal geslaagde optredens waarbij duidelijk is geworden dat een band die een terugblik biedt op een bepaalde (belangrijke)periode uit de muziekgeschiedenis op warme reacties kan rekenen. Lookin’ 4 Graceland is dus nog lang niet uitgespeeld. In tegendeel!! De band kijkt uit naar meer optredens.

Klik hier voor meer informatie en boekingen of ga terug naar het overzicht met bands van Simrek Sound.