Ramshackle

De bron voor Ramshackle ligt in de coverband Gesnede Koek, die zijn wortels heeft in mainstream pop/rock covers. In 2013 bleven drummer Sander en zangeres Fanny over als harde kern van Gesnede Koek. Versterkt door gitarist Evert en bassist Niek, ontstond een geheel nieuwe band met de naam Ramshackle. Zowel Evert en Niek brachten nieuwe invloeden mee naar de band. Omdat iedereen in Ramshackle een andere muzikale achtergrond heeft, is er een mooie mix ontstaan en heeft de band als coverband een sterk eigen geluid ontwikkeld, die op een geweldige manier blijkt te werken. De oude Pop/Rock stijl is nu doordrenkt van funk en soul invloeden, waardoor Ramshackle een dampende en swingende coverband is geworden met veel ruimte voor improvisatie en eigen interpretatie. En alsof dat niet genoeg is, heeft de band ook de stap gemaakt naar eigen werk in de inmiddels zo kenmerkende stijl van de band. In 2018 versterkt Jeroen ten Caat als toetsenist de band.

Simrek Sound Rhenen - Hendrik van Nellestijn presenteertSimrek Sound Rhenen - RamshackleSimrek Sound Rhenen - RamshackleSimrek Sound Rhenen - Ramshackle op Woetstock WageningenSimrek Sound Rhenen - Boekingen RamshackleSimrek Sound Rhenen - Versterking van Ramshackle op Woetstock Wageningen

Ramshackle heeft inmiddels prachtige optredens verzorgd in de regio Wageningen Rhenen Ede en Veenendaal. De reacties zijn altijd heel enthousiast en keer op keer bezorgt Ramshackle het publiek een feest. De band is inmiddels een hechte vriendenclub geworden. En dat merk je ook als publiek! In 2015 nam de band deel aan Woetstok Wageningen, waar ze bij wijze van uitstapje een geweldige versie van Shocking Blue neer hebben gezet, met Fanny als stralend middelpunt… Ook in 2017 (als Blondie) en in 2018 (als Alanis Morissette) is Ramshackle een deel van de line-up van het Woetstok festival.

Heb je zin in een avondje krachtige en swingende muziek? Dan mag je Ramshackle niet missen….

Bezetting

  • Fanny Molenwijk – Zang
  • Evert van Walsem – Gitaar en zang
  • Sander van Veldhuizen – Drums en achtergrond zang
  • Niek Wiggerman – Bas
  • Jeroen ten Caat – Toetsen

Klik hier voor meer informatie en boekingen of ga terug naar het overzicht met bands van Simrek Sound.